16:57 - Dil Peyniri Nedir
16:56 - Ev Ekonomisi Nasıl Yönetilmeli
16:54 - Internet of things (IoT) Nedir?
16:53 - iPhone 14 serisinin olası tanıtım tarihi belli oldu
16:52 - Jandarma Eğitimi Nasıl Olur
16:50 - Kuru Eriğin Faydaları Nelerdir?
16:49 - Özgüven Eksikliği Tedavisi Nedir
16:46 - Röntgen Cihazı Nedir? Röntgen Ne İşe Yarar? Röntgen Çekilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?
16:44 - Varlık barışında süre uzatılma kararı alındı.
16:42 - Xiaomi 12S Ultra, oyun testinde iPhone 13 Pro Max’i geçti!
TBMM Genel Kurulunda kabul edilen önerge ile “varlık barışı” uygulamasından faydalanma süresi 31 Mart 2023’e kadar uzatılma kararı alındı.
yapılan düzenlemeye göre, yurt dışında bulunan altın, para, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasa araçları, Türkiye’deki banka ya da aracı kurumlara 31 Mart 2023’e kadar bildirilebilecek.
Bu varlıklar, yurt dışında yer alan finansal kurum ve bankalardan kullanılan ve düzenlemenin yürürlük tarihinden itibaren kanuni defterlerde kayıt altında olan kredilerin en geç 31 Mart 2023 tarihine kadar kapatılması kapsamında kullanılabilecek. Bu sayede, defter kayıtlarından düşürülmesi kaydı ile borcun ödenmesinde kullanılan varlıklar için Türkiye’ye getirilme şartı olmayacak.
Aracı kurum ve bankalar, varlıkların değeri üzerinden 30 Eylül 2022 tarihine kadar gerçekleştirilen bildirimler için %1; 1 Ekim 2022 tarihi ile 31 Aralık 2022 tarihi arasında gerçekleştirilen bildirimler için %2; 31 Mart 2023 tarihine kadar gerçekleştirilen bildirimler için %3 oranında peşin olarak tahsil ettikleri vergiyi, beyan edip aynı süre içerisinde ödeyebilecek.
Bildirilen varlıkların, Türkiye’deki aracı kurum veya bankalara açılan hesaplara aktarıldığı ya da yurt dışından getirilerek bu hesaplara yatırıldığı tarihten itibari ile en az bir yıl süreyle tutulması durumunda, vergi oranı yüzde sıfır olarak uygulanacak.
Mükellefiyeti bulunmayanlar ve Gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri de yurt içinde sahip oldukları varlıkları için madde hükümlerinden faydalanabilecek.
Kurumlar vergisinde, nakdi sermaye artırımı dolayısıyla gerçekleştirilen indirimden süresiz faydalanma hakkı, sermaye artırımına ilişkin kararın ya da ilk kuruluş sürecinde ana sözleşmenin tescil edildiği hesap dönemiyle bu dönemi izleyen 4 hesap dönemi göz önünde bulundurularak sınırlandırılıyor. Bu dönemlerde sermaye azaltımı yapılması durumunda azaltılan sermaye tutarı indirim hesaplamasında göz önünde bulundurulmayacak. Bu hüküm yürürlüğe girdiği tarihten önce sermaye artırımı yapan ya da ilk kez kurulan şirketler için 2022 yılı hesap dönemi dahil olmak kaydı ile 5 hesap dönemi için uygulanacak.