16:57 - Dil Peyniri Nedir
16:56 - Ev Ekonomisi Nasıl Yönetilmeli
16:54 - Internet of things (IoT) Nedir?
16:53 - iPhone 14 serisinin olası tanıtım tarihi belli oldu
16:52 - Jandarma Eğitimi Nasıl Olur
16:50 - Kuru Eriğin Faydaları Nelerdir?
16:49 - Özgüven Eksikliği Tedavisi Nedir
16:46 - Röntgen Cihazı Nedir? Röntgen Ne İşe Yarar? Röntgen Çekilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?
16:44 - Varlık barışında süre uzatılma kararı alındı.
16:42 - Xiaomi 12S Ultra, oyun testinde iPhone 13 Pro Max’i geçti!
Jandarma Eğitiminin nasıl olduğunu kanıksamak ve anlamak için öncelikle jandarmanın tanımını ve görevlerini bilmek gereklidir.
Emniyet ve asayiş ile kamu selahiyetinin korunmasını yapan, diğer kanunların ve Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile verdiği görevleri yerine getiren, silahlı genel kolluk kuvvetidir.
Jandarmanın görevleri 3 tanedir. Bunlar;
-Mülki Görevleri
-Adli Görevleri
-Askeri Görevleridir.
Kısaca bu görevleri açıklayacak olursak, mülki görevleri denildiğinde emniyet ve asayiş ile kamu düzenini sağlamak ve bu düzeni korumak ve kollamak, suç işlenmesini önlemek için gerekli bütün tedbirleri almak ve uygulamak, ceza evlerinin dış korunmalarını yapmak, kaçakçılığı men, takip ve tahkik etmek, askeri ile adli görevler dışında kalan ve diğer mevzuat hükümlerinin uygulaması ile bunlara dayalı emir ve kararlarla verilen görevleri yapmak olarak mülki görevleri özetleyebiliriz. Adli görevler denildiğinde ise işlenmiş suçlarla ilgili olarak gerekli adli hizmeti yerine getirme ve yasalarda belirtilen işleri yapmak olarak düşünebiliriz. Askeri görevlerde de adından da anlaşılacağı üzere kanunlarla verilen askeri hizmetleri yerine getirmek diyebiliriz.
Kişinin doğumundan ölümüne kadar süregelen olgular ya da sosyal, politik, kültürel ve bireysel süreçler bütünü şeklinde eğitimi tanımlayabiliriz. Eğitim, önceden saptanmış belirli esaslara göre insanların davranışlarında görülür gelişmeler sağlamaya yarar. Planlı bir biçimde kişiyi değiştiren olgu da denilebilir.
Doğası gereği görevlerini sağlıklı bir biçimde yapabilmesi için alması gerekenlerdir. Jandarma olmak en temelde düzen eğitimi almayı zorunlu kılar. Daha açık bir ifadeyle bireysel hareketten kaçınıp toplu yaşama kurallarını benimseme yani birlik eğitimi almak zorundadır. Jandarma askeri bir karaktere sahip olduğu için bu eğitimi alması elzemdir. Sonraki eğitimler ise görev ve sorumluluk derecesine göre ayrılmaktadır.
Jandarma personeli subay, astsubay ile erbaş ve erlerden oluşmaktadır. Subay eğitimleri daha çok planlamaya yönelik olup güvenlik, hukuk, idari yöneticilik ve beden eğitimi konularını ihtiva eden eğitimleri uygulamalı olarak alırlar. Astsubay eğitimleri ise subaylar ile aynı konuları ihtiva etmekle birlikte planlamadan ziyade uygulayıcı, icracı bir nitelik taşımaktadır. Erbaş ve erlerin eğitimi ise tamamen uygulayıcı ve daha spesifiktir. Erbaş ve erlerde yönetsel eğitimler sorumluluk mertebesine göre daha az yer tutar.
Özetleyecek olursak jandarma askeri eğitimin temelinde görevlerini en iyi şekliyle yapabilmesi için gelişen bilim ve teknolojiyle paralel eğitimler almaktadır.